קרדיומיופתיה

קרדיומיופתיה או מחלת שריר הלב – מחלת לב מתקדמת שגורמת ללב להיות מוגדל באופן חריג, מעובה ונוקשה. כתוצאה מכך, יכולת שריר הלב להזרים את הדם פחות יעילה, מה שלעתים קרובות עלול לגרום לכשל לבבי והצטברות של דם בריאות ואיברים אחרים בגוף. המחלה גורמת גם להפרעות בקצב הלב.

ישנם סוגים שונים של קרדיומיופתיה, לכל אחת סוג טיפול משלה.

קרדיומיופתיה מורחבת

מצב בו היכולת של הלב להזרים את הדם פחותה בגלל שהחדר השמאלי, שמשחק תפקיד ראשי בהזרמה של דם, מוגדל ומוחלש. במקרים מסוימים, זה מונע מהלב להתמלא בדם, כפי הנדרש. עם הזמן שה עלול להשפיע גם על חללי הלב האחרים.

תסמינים של קרדיומיופתיה מורחבת

לרוב אצל הסובלים מקרדיומיופתיה מורחבת אין תסמינים, הם חיים חיים נורמליים, גם עם מעט מהתסמינים ויש אנשים שמפתחים תסמינים במהרה וסובלים מכך. בין התסמינים: בצקות ברגליים, עייפות, עלייה במשקל, התעלפויות, הפרעות קצב לב, סחרחורות, קרישי דם, כאבים או לחץ בחזה.

מה גורם לקרדיומיופתיה מורחבת?

קרדיומיופתיה מורחבת יכולה להיות תורשתית, אבל לרוב היא נובעת בגלל סיבות הבאות: מחלת לב כלילית, אלכוהוליזם, מחלת בלוטת התריס, סכרת, זיהום בלב, בעיות מסתמי לב, תרופות שמפריעות ללב.

קרדיומיופתיה מורחבת יכולה לקרות גם אצל נשים אחרי לידה.

קרדיומיופתיה היפרטרופית

סוג זה של קרדיומיופתיה קשורה להתעבות של שריר הלב, לרוב במעבר בין חללי הלב, מתחת למסתם אאורטלי. זה מוביל להתקשות דפנות הלב ותפקוד לקוי של מסתם אאורטלי ומסתם מיטרלי, מה שיכול לפגוע בזרימת הדם מהלב.

תסמינים של קרדיומיופתיה היפרטרופית

חלק מהסובלים מקרדיומיפתיה היפרטרופית לא מפתחים סימפטומים ויכולים לחיות חיים רגילים, אחרים יכולים לפתח כאב או לחץ בחזה (בדרך כלל קורה באימונים גופניים או אחרי הארוחות), קוצר נשימה, עייפות, התעלפויות, הפרעות קצב ואפילו מוות פתאומי.

מה גורם לקרדיומיופתיה היפרטרופית?

לעתים מדובר במחלה תורשתית אך המצב יכול לקרות כחלק מההתבגרות או עלייה בלחץ דם. במקרים אחרים הסיבה לא ברורה.

קרדיומיופתיה רסטריקטיבית

במצב של קדריומיופתיה רסטריקטיבית הדפנות של החדרים של הלב קשיחים מדי כדי להזרים את הדם. עם הזמן הלב לא יכול לתפקד בצורה נורמלית.

תסמינים של קרדיומיופתיה רסטריקטיבית

אנשים רבים יכולים לחיות שנים רבות ללא תסמינים של המחלה, אבל יש אנשים שהסתמינים שלהמחמירים עם הזמן ככל השמצב מתקדם: קצור נשימה, עייפות, חוסר יכולת להתאמן, בצקתיות ברגליים, עלייה במשקל, בחילות, חוסר תיאבון, רשרושים בלב, התעלפויות, כאבים או לחץ בחזה.

סיבות לקרדימיופתיה רסטריקטיבית

הצטברות של רקמות צלקת, הצטברות של חלבונים מסוג מסוים בשריר הלב, כימותרפיה או חשיפה לקרינה, רמות גבוהות מדי של ברזל בלב, מחלות אחרות.

קרדיומיופתיה כלילית

קרדיומיופתיה כלילית עלולה להתפתח אצל אנשים שמתאוששים אחרי התקף לב. בעקבות התקף לב החדר השמאלי בלב שלך יהפוך למוגדל, מורחב ומוחלש. זה מפריע ליכולת של הלב להזרים דם ויכול לגרום לכשל לבבי.

תסמינים של קרדיומיופתיה כלילית

ייתכן ובשלבים ראשונים של המחלה לא יהיו תסמינים, אך אם המצב מחמיר תוכלו להרגיש עייפות קיצונית, קוצר נשימה, סחרחורות והתעלפויות, לחץ וכאב בחזה, הפרעות בקצב לב, בצקתיות ברגליים ואזור הבטן, שיעולים תכופים בעקבות הצטברות הנוזלים בלב, בעיות שינה ועלייה במשקל

מה יכול לגרום לקרדיומיופתיה כלילית?

בעיות לב במשפחה, לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, השמנה, סכרת, מחלת כליות מתקדמת, אורח חיים ישבני, צריכת סיגריות, אלכוהול או סמים.

אבחון קרדיומיופתיה

ניתן לאבחן קרדיומיופתיה במגוון דרכים – אקו לב, אולטרסאונד לב, צילום רנטגן ובדיקות אחרות בהתאם לשיקול דעתו.

טיפול קרדיומיופתיה

קיים מגוון רחב של טיפולים תרופתיים בסוגים שונים של קרדיומיופתיה, שמטרתם לחזק את הלב ולגרום לו לחזור לתפקד בצורה תקינה. הטיפול ניתן בהתאם לשיקול דעתו של הרופא המומחה למחלות מסוג זה.

השתלות לב

אנחנו רואים את זה בסדרות ובסרטים – אנשים על סף מוות מקבלים